nedeľa 20. marca 2016

Klamstvá, ktoré si blogeri hovoria každý deň.

Prajem vám pekný deň a som rada, že sa zas vidíme! Dnes som si pripravila príspevok na tému Klamstvá, ktoré si my, blogeri, hovoríme. Či už si knižný bloger ako ja, alebo fashion, travel, lifestyle, food a ktovie aký ešte iný bloger, som si istá, že sa aspoň v niektorých bodoch nájdeš. Nasledovné body sú z mojej hlavy, čiže to sú nejaké tie klamstvá, ktoré si ja osobne hovorím.
Dúfam, že sa vám príspevok bude páčiť, ja som sa totiž dobre zabavila pri jeho vytváraní. :)


1. Túto rubriku budem pridávať každý mesiac pravidelne!

Keby dostanem euro za každý krát, čo si toto poviem, mohla by som už ležať na Hawaii! Ono sa to nezdá, ale je vážne ťažké udržiavať rubriku, aby vychádzala pravidelne. Koľko krát ste v tomto zlyhali vy?

streda 9. marca 2016

Svetlo, ktoré nevidíme (Anthony Doerr) | Recenzia

Názov: Svetlo, ktoré nevidíme
Autor: Anthony Doerr
Počet strán: 574
Žáner: historická fikcia
Hodnotenie GR: 4.30


Anotácia:

Marie-Laure žije s otcom neďaleko Národného prírodovedného múzea, kde otec pracuje ako kľučiar a zámočník. Šesťročná Marie-Laure prichádza o zrak, a tak otec postaví dokonalú repliku štvrte, kde bývajú, aby sa dcéra naučila orientovať hmatom a trafila domov. Keď má Marie-Laure dvanásť, do Paríža vtrhnú nacisti, a tak aj s otcom nachádzajú útočisko u samotárskeho prastrýka vo vysokánskom dome na pobreží. Z Paríža si nesú klenot, ktorý je azda najvzácnejším a zároveň najnebezpečnejším artiklom v celom múzeu. 
Sirota Werner vyrastá s mladšou sestrou v nemeckom banskom mestečku. Jedného dňa naďabia na

jednoduchý rádioprijímač a chlapec jeho čaru okamžite podľahne. Z Wernera sa stáva opravár a s týmito dôležitými technickými výdobytkami si rozumie ako málokto. Vďaka jedinečnej zručnosti sa dostane na prestížnu internátnu školu pre Hitlerovu mládež, kde vládne disciplína a drezúra, a neskôr do špeciálnej jednotky, ktorá má za úlohu vyhľadávať a likvidovať akékoľvek známky odboja. Werner si postupne uvedomuje, že jeho talent má na svedomí mnohé životy, vydáva sa na púť do hlbín vojnovej mašinérie a napokon sa ocitá v Saint-Malo, kde stretáva Marie-Laure. 
Román Anthonyho Doerra je nádherný aj strhujúci príbeh mladučkej slepej Francúzsky a mladého Nemca, ktorí sa snažia uniknúť pred hrôzami druhej svetovej vojny.


štvrtok 3. marca 2016

Každá kniha potrebuje svoju mapu | +8 očarujúcich knižných máp


Mapy sú úžasnou súčasťou kníh, pretože nie len že je zábavné sa na ne pozerať, dotvárajú takisto aj celkový obraz sveta danej knihy. Ja som jedna z ľudí, čo milujú mapy a počas čítania sa do nich sem-tam pozrú, len tak pre zaujímavosť, aby som vedela kde sa  príbeh práve odohráva. Mnohé knihy majú iba jednoduché mapky, ale je aj veľa takých, čo obsahujú ozajstné skvosty. Ja som sa v dnešnom príspevku rozhodla z mojej knižnice vybrať 8 kníh s takýmito nádhernými mapami a ukázať vám ich.