štvrtok 29. januára 2015

Jennifer Lawrence a knihy dokopy ?!?


Hneď ako som sa dozvedela, že po internete koluje tag v ktorom je zakomponovaná Jennifer Lawrence, som vedela, že ho musím čo najskôr spraviť! Tak tu je! :))

1. Jen vyrastala v Kentucky - tvoja obľúbená kniha čo sa odohráva v dedinskom prostredí?


Stitching Snow sa teoreticky nachádza v dedinskom prostredí, aj keď iba asi tretinu celej knihy, ale to je jedno, inú knihu som ani nečítala, všetky sa odohrávajú v mestách jednoducho! :D Ak vás zaujíma viac, môžete kliknúť sem pre recenziu. :)








2. Jen objavili na uliciach NYC - menej známa kniha, ktorú si našla počas toho, čo si iba tak pozerala na knihy a nakoniec si si ju zamilovala?



Prvých 100, je priemerná sci-fi kniha o deťoch, čo stroskotajú na neobývanej planéte. Naozaj sa mi zdá, že mnoho ľudí o tejto knihe ešte nevie a ak vie tak jej nedalo šancu. Myslím, že by o nej malo vedieť viac ľudí, pretože je to také oddychové čítanie na takú tú dobu, keď nechcete čítať nič zložité, ale zároveň chcete, aby to malo nejakú paranormal/sci-fi/fantasy iskru. Viac sa môžete dočítať v recenzii tu. :)




3. Kašle na sociálne siete - kniha, ktorú odmietaš prečítať?


Hneď prvé, čo mi prišlo na um je Girl Online od známej youtuberky Zoelly. Knihu odmietam čítať lebo a) ju nepísala ona ale vydáva sa za autorku a b) koncept mi nepríde ničím zaujímavý, zas ďalšia tuctová kniha, ktorá nie je ničím originálna. Toť je však len môj osobný názor, ak ju niekto che čítať, nech si ju číta. :)






4. Začiatky jej kariéry boli v televízii a vypracovala sa do filmov - séria, ktorá sa zlepšuje každým pokračovaním?



Kuc *prepášte, že túto sériu zas spomínam*, kuc, kuc. Veľké prekvapenie, čo? Ja vieeem že Throne of Glass sériu všade spomínam ale keď to je naozaj dokonalosť! Musíte to prečítať, aby ste ma chápali. Niekedy sa mi až mozog zastavuje nad tým, ako Sarah dokáže napísať každú knihu v tejto sérii ešte lepšou než je tá predchádzajúca!! :)




5. Spadnutie na Oscaroch - séria, s ktorou si mala problémy?


Je mi to blbé takto vravieť, ale áno, mám problémy so sériou Nástroje Smrteľníkov. Všetky knihy čo som zatiaľ z tejto série čítala som ohodnotila 3 alebo 3.5 hviezdičkami, takže nie sú zlé ale ani dobré. Koreň problému je asi v tom, že sa neviem dostať do deja. Postavy, ten svet a štýl písania sú dokonalé, ale ten dej...ach, ja neviem! Naozaj neviem, prečo mi tak ten dej tých kníh vadí. Zrejme mi príde taký nezáživný aj keď ej tam veľa akcie...Pomôže mi s tým niekto?.. Magnus? 



6. JLaw a Chris Martin - Obľúbená kniha na ktorej pracovalo niekoľko autorov spolu?


K tejto knihe vám toho ešte moc povedať neviem, keďže som stále v štádiu jej čítania. Vďaka škole *clap, clap* nemám vôbec čas ani chuť na čítanie... Je teda písaná dvoma autorkami - Amie Kaufman a Meagan Spooner. Čo vás však zaručene, ak máte radi sci-fi, dostane do štádia, že si ju chcete prečítať je to, že These Broken Stars je prakticky akoby Titanic spojený s vesmírom. Boom, to je čo? Zatiaľ tú knihu naozaj ľúbim.




7. Jen pracovala s Davidom O. Russelom - nedokonalá postava, ktorú nedokážeš nemilovať?


Thorne. Captain Thorne. On je tak super ale mimo! Ahaha, ja ho tak žerem. On je totálne "praštený" a vtipný ale zároveň milý a múdry. Shipujem ho s Cress forever!





8. Jen v X-Menovi - záporná postava čo si myslí, že to čo robí je správne?


Pre mňa je to jednoznačne Caleb z Divergencie. Teda konkrétnejšie ten Caleb, čo je v Rezostencii a Experimente. Zaujímalo by ma však, prečo sa rozhodol takto správať a robiť všetky tie zákernosti. Donútili ho? Vyhrážali sa mu? Totálne mu vymyli mozog alebo čo? To sa asi nedozvieme, ale som si však istá, že si neuvedomuje, že to čo robí je vlastne zlé.




9. Hry o život - obľúbená známa séria?


Niektorí si možno povedia, že to ej detská séria. Moja odpoveď je, že možno je tak označovaná, ale ja si myslím, že je vhodná pre hocikoho. Som neskutočne rada, že som ju začala minulý rok čítať. Nenormálne ma baví sledovať, ako Percy v knihách rastie a mení sa na hrdinu. Ako ste na to s Percym vy? :)




10. Všetko čo kedy povedala = vtipné - obľúbená vtipná postava?


Sem by som mohla prakticky zaradiť hociktorú postavu z Cassandriných kníh. Naozaj, Jace, Will, Jem, Simon? Všetci sú nenormálne vtipný, až mi slzy niekedy tečú. Ale rozhodla som sa pre jedného, the one and only, Magnus Bane, dámy a páni, kto by nemal rád starého (ale aj napriek tomu fabulous), dobrého Magnusa? Toto si žiada trochu flitrov.



Dúfam, že sa vám príspevok páčil a chcela by som ako obvykle tagnúť každého, kto tento post uvidí! :)
Lebo seriózne, kto už by len nespravil tag, v ktorom je zakomponovaná Jennifer?!?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára